7 TIPS FOR Å (ENDELIG) KLARE NYTTÅRSFORSETTENE

7 tips for å (endelig) klare nyttårsforsettene_HAC design
 
Du står i finstasen med champagneglasset i handa, og det er like før det nye året ska begynne. Det er en glede og forventning i øynene til alle rundt deg. Mens du hører de andre teller ned, tenker du -Dette skal bli året jeg får det til, jeg er klar!
 
Noen uker seinere er glitteret sopet opp (selv om det stadig dukker opp rester!!), og hverdagen er så godt i gang at du ikke skjønner hvor januar blei av. Nyttårsforsettene? Hva var det egentlig de var iår?
 
Om du kjenner deg igjen (gjør hvertfall jeg), så vit at du er ‘ække aleine, for å si det sånn. Det er vel egentlig mer reglen enn unntaket. Men ehy, det et aldri er forseint, -uansett hvor langt ut i året vi har kommet! Første steget er ønsket om å forandre noe til det bedre, og intensjonen om å gjennomføre det som får deg til målet. Veldig mange gjennomfører det første steget i januar. Meeen ikke like mange fortsetter å gå. Man må ta det neste skrittet også, naturlig nok, men det er også det som er det vanskeligste. Om du er en av de som samla alt du hadde av viljestyrke og faktisk klarte å begynne (kred til deg!), så kan det være utfordrene (..hadde lyst til å bruke et sterkere ord her) å holde det gående. Andre ganger bare glemmer vi det, rett og slett.
 
Men ikke gi opp enda, ya hear me, for jeg har noen superpower-hemmeligheter på lur. Dette er til deg som vil at 2017 skal være året du gjennomfører! Året der det du har håpa på og ønska så lenge, blir til virkelighet! Men før vi hopper i hvordan, må jeg bare minne deg på no: du må faktisk gjøre jobben (newsflash).
 
Ja, det kommer til å bli kjipt noen ganger.

Ja, du kommer til å ville gi opp mange ganger.

Og ja, du kommer til å bli dritgla’ for at du holdt ut, når du ser resultatene!!
 
Og vet du hva? DU KAN KLARE DET! ‘Ærru klar til å begynne?
 
 
1) Skriv det ned
Uansett om du har mange eller kun ett mål du går for, skriv det ned. Helst på et ark du kan henge opp, så du stadig blir minna på det.

 

2) Fokuser på ett mål av gangen
Hvis du har flere nyttårsforsett (*high five*), er det lurt å fokusere på ett av gangen. Hvertfall til du har fått innarbeida en god rutine og føler du har kommet i en god flow. Nye vaner krever omstilling. Og hvis det blir for mange nye ting på en gang, kan det fort bli overload og lettere å gi opp. Så ikke gjør det vanskligere for deg selv enn nødvendig.

 

3) Minn deg på at du kan klare det
Du syns kanskje det punktet her virker litt teit, men det er faktisk effektivt. Underveis kommer du til å (bevisst og ubevisst) tvile på om du kommer til å klare det. En liten powersetning kan gjøre susen for motivasjonen. Ha målet som screensaver på data’n, som velkomsthilsen på mobilen, eller lag en alarm som går av hver dag med målet som tekst. Mulighetene er mange 🙂

 

4) Ha delmål
Det er lettere å ta ett lite skritt enn å løpe maraton, ikke sant? Noen ganger kan målet føles eeevig langt unna, og man vet egentlig ikke helt hvor man skal begynne. Da kan det friste å gi opp før man i det hele tatt har begynt. Men om du deler det opp i mindre delmål, virker det ikke så voldsomt og det er lettere å starte.

 

5) Gi deg selv en belønning
For hvert delmål du klarer, gi deg selv en liten belønning. Du har kommet et steg nærmere der du vil være, og det er en seier. Det kan være alt fra en hviledag, en massasjetime, gjøre noe du har hatt lyst til lenge, egentlig hva som helst, du bestemmer. Et tips er å lage en liste på hva du skal gi deg selv i belønning etter gjennomførte delmål allerede før du begynner. Da har du motivasjon og noe å glede deg til.

 

6) Kryss av for hver dag du har gjennomført
Det gir en glede og tilfredsstillelse av å kunne krysse av for at man har klart å gjennomføre. For hver dag du kan krysse av, gir du deg en bekreftelse på at dette klarer du. Og om det er en dag det går skeis, ikke bli skuffa over deg selv, det tar alltid litt tid å innarbeide en ny vane. Det ‘ække no stress, du bare begynner igjen imorra. (Men ikke la dette bli din nye vane, hehe)

 

7) Lag en big deal ut av at du klarte det
Om du har holdt motet oppe og hatt selvdisiplinen til å gjennomføre, kommer du til å nå målet. Det er faktisk UMULIG å ikke gjøre det, om du har fulgt stegene ovenfor. Så når dagen kommer, når du står der med et smil om munnen og innser at du faktisk klarte det, gjør det til en big deal. Ikke tenk no sånt som Det skulle bare mangle eller Andre klarer dette hele tiden. FY! Dette er noe du har jobba hard for, så bruk litt tid på å være stolt, for det har du fortjent. Gi deg en belønning for å feire deg selv. Mange glemmer eller hopper over dette punktet, men det er kanskje ett av de viktigste! Du har bevist for deg selv at du kan klare det du vil. Dette styrker deg også til å klare neste mål, og når det blir litt vanskelig, husk tilbake til følelsen du har nå 🙂

 

Hvem av tipsa likte du best, og som du kan få mest nytte av? Skriv i kommentarfeltet under 🙂

Og om du har andre tips, del de under!
 

Follow me:
Follow me on Instagram
Follow me on Facebook
Share Some Love:

Legg igjen en kommentar