Hva skal du gjøre på bonusdagen din?

 
Skuddårsdag Idag er det 29. februar. Det er faktisk 4 år siden vi kunne si det samme (-må jo bare sende en tanke til de som har bursdag på denne datoen, hehe). Og siden dette er en dag som bare dukker opp når det er skuddår, ser jeg på denne dagen som en bonusdag! Det er en ekstra dag vi ikke hadde ifjor, eller året før der, eller… ja du skjønner 😉 Så hvorfor er det sånn at vi innimellom får en ekstra dag i kalenderen? Grunnen er at jordkloden bruker 365 dager, 5 timer, 48 minutter og 46 sekunder for å rotere én gang rundt sola. Og siden vi (og de fleste andre land i verden) følger den gregorianske kalenderen som tar utgangspunkt i et år på 365 dager, mister vi nesten 6 timer hvert år. 6 timer i året er jo ikke så mye, tenker du kanskje. Men om 100 år hadde dette blitt 24 dager og så hadde det videre bare balla på seg.
 
Jeg har alltid trodd at skuddår er hvert 4. år
 
Trodde du også det? Som regel er det jo det, men ingen regel uten unntak. For å få regnestykket og kalenderen enda mer nøyaktig, avgjør disse kriteriene om det blir skuddår:
 
Er det et skuddår_HAC design
 
Så iår er det altså skuddår og vi har fått denne ekstra dagen i februar. Tidsklemma er et ord som har blitt dagligdags i samfunnet idag, så litt ekstra tid blir de fleste glade for. Hva med å bruke denne bonusdagen til å gjøre noe du ikke har hatt tid til? Det kan være noe så fornuftig som å rydde i det skapet (-du vet hvilket jeg snakker om) som du har utsatt i flere uker, eller kose deg med en bok du lenge har hatt lyst til å lese (som faktisk er like fornuftig). Uansett, bruk bonusdagen på noe som gjør deg glad, eller som gjør deg glad imorra for det du gjorde idag, -så får du litt lykkebonus i tillegg 😉

 

Follow me:
Follow me on Instagram
Follow me on Facebook
Share Some Love:

Legg igjen en kommentar